Sök på vår sajt
         
       
 
   
ARVIDSJAUR - CHIANG RAI

Dagbok
Arvidsjaur - Chiang Rai

Chiang Rai - Huay Xai
Huay Xai - Na Lae
Na Lae - Luang Nam Tha
Luang Nam Tha
Luang Nam Tha - Udom Xai
Udom Xai - Nong Khiaw
Nong Kniaw - Luang Prabang
Luang Prabang
Luang Prabang
Luang Prabang - Vang Vieng
Vang Vieng - Vientiane
Vientiane - Nong Khai

Karta

Laos
Bilder
Do & Do Not in Laos
Laos Historia
Högtider & festivaler
Jämförelser mellan Laos och Sverige
Klimat & väder
Religioner i Laos

Språket
Tidsskillnad mellan Laos och Sverige

Vad bör man ha med sig?
Vart kan man resa i Laos?
Luang Prabang
Muang Sing
Old Muang Ngoi
Phongsali
Si Phan Don
Valuta i Laos
Valutaväxlare
Visum & pass


Artiklar om Laos

Ta Time Out i Laos
Hemligheten om Laos

         
   
 
15 - 16 november 2005

Linn skjutsade mig de sexton milen tilll Kallax flygplats i Luleå där jag för en billig penning flög med Nordic Air till Arlanda. Det låga priset märktes bara på att de inte serverade någon förtäring, om man inte betalade extra för den.


 
   

Heathrow Airport

Sukirand Hotel

Nudelrestaurang

 

Jag hade rätt gott om tid på Arlanda vilket gjorde att jag slog mig i slang med ett par från Karlstad och en trio från Bollnäs. Alla var mycket vana Thairesenärer och de berättade om sina erfarenheter och gav tips.Väntan på Heathrow var lång och jag passade på att dricka en Guiness med mina nya bekantskaper.

Flygningen till Bangkok gick bra och jag lyckades sova en bra stund. Promenaden till inrikeshallen på Don Muang liksom den fortsatta flygturen till Chiang Rai gick också som på räls.

När jag kom fram hade jag varit på resande fot i mera än ett dygn och var inte riktigt mentalt förberedd på att den thailändska kulturen innebär att man förhandlar om kostnaden och dessutom prutar innan man åker med någon så det blev en dyr resa till hotellet.

När jag kände värmen som slog emot mig trots mörkret, som jag normalt förknippar med kyla, kände jag att jag verkligen älskar den liksom alla dofter som strömmade emot mig.

Jag bodde på samma hotell som jag gjorde förra gången jag var i Chiang Rai, Sukirand Hotel. Nu hade alla rum utrustats med ac så priserna var litet högre.

Jag skaffade ett telefonkort på en 7 - Elevenbutik och åt sedan en jätttegod nudelsoppa på ett ställe där (nästan) bara thailändare äter. Jag har lärt mig att titta efter var lokalbefolkningen äter. Där kan man förvänta sig att maten är både billig och god.

Jag försökte att vända dygnet genom att flytta fram klockan sex timmar och gick och lade mig vid elvatioden på kvällen, dvs. klockan 17.00.

Hotellet hade bara ett eluttag vilket gjorde att jag började få onda aningar om att det kunde bli svårt med möjligheter att ladda mobiltelefon och kamerabatterier. Detta visade sig lyckligtvis vara en onödig farhåga eftersom jag hela resan kunde göra det.

     
NT LNT  
   
UPP| NÄSTA DAG |
© Familjen Jonsson Storkamp
Contact us: k o n t a k t @ r e s b o r t . c o m