Sök på vår sajt: PicoSearch
 
   
 
Att ta en taxi från Bangkoks flygplats

Fakta
 Klimat och väder

 Tidsskillnad
 Jämförelse mellan Thailand och Sverige
 Att räkna på thailändska
 Historia
 Att ringa i Thailand 
 Högtider och festivaler
 Andehus 
 Den thailändska elefanten 
 Frisör
 Thailands mörka sida
 Kvinnornas situation
 Den andra sortens kvinnor
 Buddhismen i Thailand 
 Skolan i Thailand
 Den thailändska familjen
 Thailand år 2004
Fakta om Bangkok
 Första intrycket
 Den positiva sidan
 Krung Thep
 Suvarnabhumi, den nya flygplatsen
 Att shoppa i Bangkok
 Var kan man shoppa i Bangkok?
 Marknader i Bangkok
 Att pruta

 

 

Att ta en taxi från flygplatsen är numera rätt enkelt. Gå ut ur terminalen och fortsätt till den tydligt utmärkta disken för allmän taxi, berätta för dem vart du vill åka och de kommer att finna en taxi åt dig. Du kommer också att få ett papper där taxins nummer står. Detta är en klagomålsblankett som lyckligtvis inte behöver användas särskilt ofta. Ge inte denna blankett till chauffören även om han ber om att få den. Taxichauffören skall alltid använda taxametern fast många kommer att vilja erbjuda dig ett fast pris. Det är billigast att använda taxametern. Om de vägrar, kliv bara ur bilen. Bangkok har ett överskott av taxibilar så det är rätt lätt att finna en annan som är villig att använda taxametern.
 

   
   
Resan till centrum kommer att ta mellan 40 minuter och en timma och 15 minuter beroende på trafiksituationen. Kostnaden på taxametern bör aldrig överstiga 200 Bath men det finns legitima extrakostnader som läggs till detta. Om du tar betalvägen och expressvägen, vilket går snabbare vid tät trafik måste du betala 30 Bath för den ena och 40 Bath för den andra. Passagerarna betalar dessa avgifter även om föraren ibland betalar i förskott och du betalar honom vid resans slut. Om du anländer på natten är det inte nödvändigt att åka på expressvägen eftersom trafiken är mindre tät då.
Passagerarna måste också betala 50 Bath i avgift vid flygplatsen. Det kan vara möjligt att ta en taxi i området utanför terminalerna som just lämnat av sina passagerare eller att stoppa en taxi på vägen. Detta kommer att spara dig 50 Bath, men det är inte så vanligt att man gör så. Taxichaufförerna vid flygplatsen gillar inte det här sättet och de kommer att bråka med dig om du stoppar en bil så att de ser det. Med alla dessa avgifter inräknade bör du inte betala mycket mera än strax över 300 Bath.
   


Försök att växla dina 1 000 Baths-sedlar på flygplatsen till 20, 50 och 100 Baths-sedlar. Bli inte förvånad om chauffören inte har, eller påstår att han inte har, någon växel. Om du hamnar i en sådan situation kan du alltid gå in på närmaste Seven-Elevenbutik och köpa någon småsak. Den här tekniken gör att chauffören ofta kommer ihåg var växelkassan är.

En taxi känns igen på den svart-gula nummerplåten och på skylten med ”Taxi-meter”. Åk aldrig med någon taxi som saknar skylt.

 
 
         
UPP
© Familjen Jonsson Storkamp
Contact us: k o n t a k t @ r e s b o r t . c o m

reklam