Sök på vår sajt: PicoSearch
 
   
 
Var kan man shoppa i Bangkok?

Fakta
 Klimat och väder

 Tidsskillnad
 Jämförelse mellan Thailand och Sverige
 Att räkna på thailändska
 Historia
 Att ringa i Thailand 
 Högtider och festivaler
 Andehus 
 Den thailändska elefanten 
 Frisör
 Thailands mörka sida
 Kvinnornas situation
 Den andra sortens kvinnor
 Buddhismen i Thailand 
 Skolan i Thailand
 Den thailändska familjen
 Thailand år 2004
Fakta om Bangkok
 Första intrycket
 Den positiva sidan
 Krung Thep
 Suvarnabhumi, den nya flygplatsen
 Att shoppa i Bangkok
 Var kan man shoppa i Bangkok?
 Marknader i Bangkok
 Att pruta

 

       
 

Man kan handla nästan överallt i Bangkok och marknader och stora köpcentra finns utspridda over hela staden. Du är aldrig långt borta från någon var du än befinner dig. Överallt där det finns ett stort hotell finns troligen också affärskvarter alldeles i närheten som tillgodoser utlänningarnas behov, även om de ibland är dyrare än på andra ställen.

Marknader som ligger under bar himmel har nästan alltid de lägsta priserna, förutsatt att du prutar, men kvaliteten på varorna är inte alltid lika hög som i varuhusen. Hygien och renlighet är också mycket bättre på varuhusen än på utomhusmarknaderna. Inte desto mindre är många värda ett besök bara för erfarenhetens skull även om du inte planerar att köpa något.

 

 

Varuhusen, som det finns många av, har rimliga priser om du skall handla mejeriprodukter och importerade varor som inte säljs utomhus och det går snabbare och är bekvämare där om du skall handla flera olika saker.
De talrika luftkonditionerade galleriorna och varuhuskedjorna är populära ställen att handla på. De är de bästa platserna att finna varor av hög kvalitet liksom butiker som ligger vid lyxhotellens shoppingarkader. Priserna i varuhusen är oftast högre än på marknaderna, ibland bara lite högre andra gånger betydligt dyrare.

Huvudområdena för shopping beskrivs nedan:

  Rama I Rd, Ploenchit Rd, Ratchadamri Rd och Siam Square-området
 
Detta område ligger öster om översta delen av Sukhumvit Rd. Det är ett modernt och fashionabelt shoppingområde med flera stora varuhus. Där finns åtta våningar höga World Trade Center som innehåller Zen och Isetan, centrala Chidlomvaruhuset, den största varuhuskedjan i Bangkok, Tokyu, Sogo, Narayana Phand, en affär för thailändskt konsthantverk och dessutom dyra och mycket moderna Gaysorn Plaza, Peninsula Plaza, Promenda Decor och Amarin Plaza.

Siam Square är ett stort och modern shoppingområde som består av angränsande sois (gränder/tvärgator) och inte alls ett torg som man skulle kunna tro av namnet. Där finns en rad affärer med priser från billiga till medel, en hel del av dem vänder sig till tonåringar. Här finns också bokhandlar, Internetcaféer, snabbmatsrestauranger osv.

  Inte långt därifrån, granne med Tokyu ligger det stora och mycket populära MBK (Mah Boon Krong). Där finns ett väldigt utbud av varor och många billiga affärer och faciliteter som restauranger, biografer, spelhallar och bowlinghall. Närliggande varuhus, inklusive Siam Center, innehåller relativt billiga klädaffärer samt Siam Discovery där det finns flera exklusiva butiker inklusive en bokhandel i kedjan Asia Books.

  Silom Rd, Surawong Rd och Rama IV Rd
 
Detta är Bangkoks affärskvarter men det är i själva verket ett medelmåttigt shoppingområde. Nattmarknaden i Patpong är populär hos turister, men den är överfull och priserna är för höga vilket innebär att du måste pruta hårt för att gör en bra affär. De större hotellen som Dusit Thani, Narai och Montien har shoppingarkader men även här ligger priserna för högt i förhållande till de varor som säljs. I det här distriktet ligger Silomgallerian med ett varuhus i Central-kedjan som granne, ett annat Centralvaruhus inte långt borta och Robinson´s Department Store, Charn Issara-tornet, flotta Thaniya Plaza
 
shoppingcenter och många mycket fina butiker för siden, antikviteter och kläder.
Silom Village, nära soi 24 är ett komplex med små butiker som säljer antikviteter och traditionellt hantverk. Priserna är lägre än i River City (se längre ner) men är ändå dyrare än t.ex. Chatuchak-marknaden.
  Charoen Krung Rd (New Road), Si Phraya Rd, Mahesak Rd och väster om slutet på Silom Rd
 
Vid Si Phraya Rd, nära hotellet Royal Orchid Sheraton, ligger det fyra våningar höga komplexet River City Shopping. Där finns ett stort antal exklusiva konst- och antikaffärer med höga priser. Där finns också flera utmärkta restauranger som ändå är överkomliga i pris och som har utmärkt utsikt över floden Chao Phraya. Oriental Plaza, en del av Oriental Hotel, är en annan högklassig arkad och affärerna säljer företrädesvis konst, konsthantverk och kläder. Runt omkring finns också en gatumarknad som säljer billiga kopior av kläder, billig slöjd osv. Den är rätt lika stånden på Sukhumvit Rd.
Längs Charoen Krung Rd (New Road) och i västra ändan av Silom Rd finns många butiker som handlar med varor i brons. Kvaliteten är oftast hög, liksom priserna. Många handlare har också stånd på Chatuchak helgmarknad och det är mycket billigare att handla där.
            
Marknader i Bangkok>>
UPP
© Familjen Jonsson Storkamp
Contact us: k o n t a k t @ r e s b o r t . c o m

reklam