Sök på vår sajt: PicoSearch
 
   
 
Att shoppa i Bangkok 

Fakta
 Klimat och väder

 Tidsskillnad
 Jämförelse mellan Thailand och Sverige
 Att räkna på thailändska
 Historia
 Att ringa i Thailand 
 Högtider och festivaler
 Andehus 
 Den thailändska elefanten 
 Frisör
 Thailands mörka sida
 Kvinnornas situation
 Den andra sortens kvinnor
 Buddhismen i Thailand 
 Skolan i Thailand
 Den thailändska familjen
 Thailand år 2004
Fakta om Bangkok
 Första intrycket
 Den positiva sidan
 Krung Thep
 Suvarnabhumi, den nya flygplatsen
 Att shoppa i Bangkok
 Var kan man shoppa i Bangkok?
 Marknader i Bangkok
 Att pruta

 

 

Thailand och Bangkok har utvecklats till en av de bästa och mesta populära platserna att handla på i Asien, och det av goda skäl. Priserna är låga, kvalitén är generellt sett hög och omfattningen och variationen är rätt fantastisk – siden, ädelstenar, skräddarsydda kläder och traditionellt konsthantverk är topparna i Bangkoks utbud. De flesta affärerna har öppet från 10.00 på förmiddagen till 22.00 på kvällen alla dagar i veckan, och nattmarknaderna fortsätter även efter den tiden, vilket gör det mycket bekvämt att gå och handla praktiskt taget när som helst. Det kan vara mycket praktiskt att köpa en karta där affärskvarteren finns
 
 

  utsatta för att få ut det mesta av shoppingen i Bangkok. Trots den grälla färgsättningen är ”The Nancy Chandler´map” faktiskt mycket användbar och troligen den bästa.

Siden, nielloware, (niellerat silver, graverade fördjupningar, fåror och punkter, fylls med en svart färgmassa, vanligen bestående av silver och svavel), lacquerware (lackerade föremål) , keramik, ädelstenar och olika typer av konsthantverk är särskilt prisvärda souvenirer från en resa till Thailand medan kläder och skräddarsydda kläder finns överallt och är billiga. Piratkopior av alla sorter kan köpas för en bråkdel av det normala priset. Men det finns skillnader även mellan piratkopiorna så den Rolex-klocka som du köper för 6 000 Bath är bättre än den för 2 000 Bath, som i sin tur är bättre än den för 500 Bath.

       

De flesta butiksägarna och deras personal talar hygglig engelska även om prutbara priser innebär att du och försäljaren börjar knappa in siffror på en miniräknare. Det är värt att lära sig vad siffrorna heter på thailändska – det är lätt och besparar dig proceduren med kalkylatorn och kan ofta medföra ett bättre pris för dig.

Affärer som har en öppning mot gatan och gatustånd har lägre priser för samma produkt än de som hyr lokaler i köpcentra eller varuhus. Men skillnader i priset kan också bero på kvalitetsskillnader.

   

Du kan handla skattefritt bl.a. på World Trade Center på Rachadamri Rd. Läs om hur du gör på flygplatsen vid hemresan.

Många av de mera specialiserade affärerna erbjuder sig att skicka paket till hemlandet och sköter då de nödvändiga dokumenten och tillstånden för detta. Om detta inte känns tryggt finns det specialistföretag som ombesörjer detta mot en avgift. GPO, huvudpostkontoret, har en service för paketinslagning och mindre föremål kan skickas med post därifrån. En annan möjlighet är att gå till Thai Airways kontor på Silom Rd 485, så sköter de om pappershanteringen och skickar ditt paket.

                    
Var kan man shoppa i Bangkok>>
UPP
© Familjen Jonsson Storkamp
Contact us: k o n t a k t @ r e s b o r t . c o m

reklam