Sök på vår sajt: PicoSearch
 
   
 
Den positiva sidan av Bangkok

Fakta
 Klimat och väder

 Tidsskillnad
 Jämförelse mellan Thailand och Sverige
 Att räkna på thailändska
 Historia
 Att ringa i Thailand 
 Högtider och festivaler
 Andehus 
 Den thailändska elefanten 
 Frisör
 Thailands mörka sida
 Kvinnornas situation
 Den andra sortens kvinnor
 Buddhismen i Thailand 
 Skolan i Thailand
 Den thailändska familjen
 Thailand år 2004
Fakta om Bangkok
 Första intrycket
 Den positiva sidan
 Krung Thep
 Suvarnabhumi, den nya flygplatsen
 Att shoppa i Bangkok
 Var kan man shoppa i Bangkok?
 Marknader i Bangkok
 Att pruta

 

 

Trots alla problem finns det mycket att uppskatta i Bangkok för dem som motstår de första negativa intrycken och tar sig tid att se stadens attraktioner. Få av de thailändare som bor i staden skulle ge upp de möjligheter den erbjuder och bo någon annanstans, och för varje utlänning som vill därifrån så snabbt som möjligt finns en annan som förälskar sig i staden. Lockelserna är påtagliga, de imponerande templen och turistattraktionerna och ett oändligt antal utmärkta restauranger med mat till mycket låga priser. Ett vanligt mål mat med dryck på en typisk thairestaurang kostar runt 40 Bath och kanske 100 -150 Bath på en mera turistorienterad restaurang.
 

  
 

Det är naturligtvis möjligt att finna mycket dyrare ställen. Och var du än befinner dig i staden kommer du knappast att behöva gå mera än 100 meter för att hitta något att äta.

     

Att ta sig runt i staden kan ta lång tid på grund av all trafik men det är åtminstone billigt och det finns många alternativ. Busstrafiken är heltäckande och den tar dig överallt i staden med varierande grad av komfort till ett pris som inte överstiger 25 Bath och ner till 3,5 Bath på de ordinarie bussarna. Att ta sig från ena sidan av centrala Bangkok till den andra kostar med taxi sällan mera än 120 Bath, förutom resor till flygplatsen. Skytrain blev klar 1999 och för de områden som den passerar gör de resandet lätt och snabbt, fastän inte särskilt billigt jämfört med taxi och bussar. Det finns också kanal- och flodbåtar som effektivt fungerar som bussar på vattenvägarna, och som är både billiga och snabba. Särskilt Khlong Saen Saeps kanalbåtar är sorgligt underskattade av turisterna eftersom de erbjuder en mycket snabb och praktisk resa genom staden från Sukhumvit till Siam Square och Banglamphu för bara 10 Bath eller så. Staden planerar flera nya transportlösningar, inklusive tunnelbana för de kommande åren.

   


Shopping i Bangkok är också mycket bra med ett stort utbud av varor överallt från gatustånd till fashionabla gallerior. Butiker är öppna varje dag, oftast från nio- eller tiotiden på förmiddagen vilket gör det enkelt att handla vad du vill, när du vill. Det är också en stad med ett intensivt nattliv med ett massivt utbud av pubar, barer och nattklubbar förutom de välkända bordellkvarteren. Bangkok räknas också till en av Sydostasiens två viktigaste städer, tillsammans med Singapore. Om det finns ett kulturellt eller socialt evenemang i regionen är chansen stor att det kommer till Bangkok.

Och det kanske viktigaste är det thailändska folket som säkert är ett av de mest vänliga i någon stor huvudstad i världen. De är anmärkningsvärt tåliga mot livets prövningar i huvudstaden och lyckas trots dessa behålla sitt glada humör och lättsamma sätt. Försök att ta till dig deras jai yen (ta det lugnt, hetsa inte upp dig), att älska sanuk (ha roligt) och en känsla av mai pen rai (det spelar ingen roll) och det kommer att hjälpa dig att få ut det bästa av Bangkok, medan de som bara stannar någon dag i staden troligen kommer att bli frustrerade av svårigheterna.

   
       
 Krung Thep>>
UPP
© Familjen Jonsson Storkamp
Contact us: k o n t a k t @ r e s b o r t . c o m

räk
reklam